3 kg füge
kis citromhéj
citromlé
kis fahéj
20 dkg cukor /polisett/ /elhagyható
Fügét turmixolni.
Sűrűre főzni.Hozzá a többi , kicsit össze forralni.
Két folpack közé nátriumbenzoát.
Száraz dunszt.
A szilvákat megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. Az ecetet a vízzel felfőzzük, és a fűszerekkel 5 percig lassan főzzük. A forró levet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hozzávalókat jól öszekavarod 1 órat állni hagyod és saláta levevel mehet a befőttes üvegbe, tetejére egy pici tartositószer es kötheted is le és mehet a kamraba.nem kell se dusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fügéket megmossuk, szárait levágjuk, majd négy-négy gerezdre felvágjuk őket. Egy nehézaljú lábasba szórjuk a füge szeleteket, a citromhéjat, hozzáadjuk a cukrot és rozmaringot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát felkockázva felteszem főni, mehetnek bele a fűszerek és kevés cukor (nem kell sok, hagyjuk érvényesülni a gyümölcs ízét) . Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítem, majd steri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű