menu

Családireceptkönyv.hu

256. Habos Sarolta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
3 tojás
4 ek. porcukor
4 ek liszt
cs. só
2 kk vanília aroma

Krém:
7 tojás
5 lap zselatin v. 2 fix zselatin
6 - 7 ek sima liszt
1 l tej
16 ek kristálycukor
2 ek kakaópor
1/2 l tejszín
Teteje:
3 dl tejszín










Elkészítés:


Tészta elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát és apránként szórjuk bele a lisztet, a sót. Lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Az egészet beleöntjük egy 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 15 -20 percig sütjük.

Krém elkészítése:A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és lassan hozzákeverjük a lisztet. Körülbelül 3-4 dl tejben. A megmaradt tejet felmelegítjük és beleöntjük a többihez. Nagyon sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Fél liter tejszínt keményre keverünk 4 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét 8 kanál cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt tojásos péphez, könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérje habot, a keményre vert tejszínt és a zselatint. A zselatin lapokat elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint. A kész krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk. Az elkészült krémeket 15 percre hűtőbe tesszük. 15 perc eltelte után, felváltva egy kanállal rakjuk a sárga és a kakaós krémet a lapra. A krém tetejére 3 dl keményre vert tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.


256. Habos Sarolta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Női szeszély
Női szeszély

Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk. A lisztből,vajból tojás sárgájából por és vaníliás cukorból,a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk. A kinyújtott tésztát sütőpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
HÁZI SOMLÓI
HÁZI SOMLÓI

1. Vaníliás krémhez: a szokásos módon elkészítjük a pudingot. 2. Csoki öntethez: 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a tortabevonót, majd hozzáadjuk a kakaóport, cukrot és a rumaro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Feketeerdő rakott piskóta
Feketeerdő rakott piskóta

A piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval kem...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Receptek
isler (paleo, Tücsökbogár)
isler (paleo, Tücsökbogár)

A tésztához a lisztkeveréket összeforgatjuk a dióval, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összekeverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve szilikonla...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk