3 dl langyos tej
1 ek. cukor
4 dkg élesztő
70 dkg liszt
1 cs. só
1 db tojás
1 dl tejföl
1 ek zsiradék
kenés:25 puha margarin
töltelék:
lekvár,mák,dió
Élesztő fut. Hozzá többi,dagaszt,keleszt, duplára.
Vékonyra kinyújtani , megkenni 25 dkg puha margarinnal összehajtogatni 30 p pihi,újra nyújtani , megint hajtogatni 30 p pihi és végül kinyújtani,kockára vágni,tölteni, ketté hajtani.
200 fokon sütni.
Sütés után porcukorral megszórjuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a töltelékeket: Az almát megtisztítjuk, felszeleteljük vagy lereszeljük (ha nagyon sok a leve, akkor kicsit csavarjuk ki párolás előtt). A vajat egy serpenyőben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az epret megmossuk és felezzük. 2. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. 3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz