menu

Családireceptkönyv.hu

321.Kakaós és csavart csiga


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 dl langyos tej
10 dkg puha vaj (esetleg margarin)
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
3 dkg friss élesztő
csipet só
60 dkg átszitált finom liszt
1 evőkanál frissen facsart citromlé (elhagyható, de kis pikáns ízt ad a tésztának

töltelék:
2 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg puha vaj
7 evőkanál kristálycukor

tetejére:
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:


Sütő 200 fok. Élesztő futtatni.Hozzá a többi összegyúrni. Keleszteni.A töltelékekhez a cukrokat, vajat és a kakaót összekeverni. / dupla adag töltelék kell hozzá/ Ez sima csiga.. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtani, lekenni a vajas kakaós töltelékkel.
Feltekerni , felvágni 1,5- 2 cm darabokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Ha jut, a tetejükre is tenni vajat. Sütés 12-15 perc. Sütés közben nem lesz aranybarna, nem sületlen. Ez így finom
Vagy:
1 adag krém.
Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a vaj nem olvasztott, csak puha, és úgy keverem ki, hogy a kristálycukor picit szemcsés maradjon benne.
Ha a tészta megkelt, két egyenlő részre osztom, kinyújtom az egyiket téglalap alakúra, egyenletesen megkenem a krémmel, majd kinyújtom a másikat is ugyanakkorára és ráhelyezem a kakaós krémre. A hosszabbik részénél 2 cm széles csíkokra vágom, minden csíkot megcsavarok néhányszor (lazán és óvatosan), majd feltekerem.Ha rövidebb oldalát vágom kisebb csiga lesz.
Sütőpapíros tepsire teszem a csigákat (egymástól picit távolabb, mert még kelni fognak), így hagyom pihenni 10 percig. Addig a tojássárgát a tejjel és a cukorral összekeverem, lekenem vele a csigákat, majd előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütöm (vagy amíg szép aranysárgák nem lesznek).

321.Kakaós és csavart csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinis bagett Gabikától
Cukkinis bagett Gabikától

200 fokra előmelegitjük a sütőt. Fölverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a cukkinit. Egy edényben összekeverjük a száraz hozzávalókat. Összekeverjük a fölvert tojásokkal Megformázzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jénais kenyér
Jénais kenyér

A lisztbe kis fészket készítünk, feltöltjük langyos vízzel, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük cukoral. Megvárjuk, amíg az élesztő felfut. Hozzáadjuk az olajat, a só...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
SLANAC
SLANAC

A lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és az olajat. Lassan hozzáadjuk a vizet, és finom tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva (f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi kifli
Házi kifli

Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk