menu

Családireceptkönyv.hu

143.Kalács 1.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 tojás.
100 ml meleg víz.
100 ml meleg tej.
2-3 evőkanál cukor.
6 g száraz élesztő.
450 gramm búzaliszt.
1 teáskanál sót.
2-3 evőkanál olaj.

kenés:tojássárgája + kevés tej.
Díszítéshez:magok

Elkészítés:


Dagaszt. 3 fele oszt., golyó formál, oválisra formál. kinyújt, 10 x 25 cm
hosszú oldalról felteker. Összefon. Tepsi,papír ,kalács.
40 - 60 perc pihi. Leken. Megszór mag.
Előmelegített sütőben 190°C-on sütöm 25-30 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mazsolás kelt kalács
Mazsolás kelt kalács

A langyos tejhez keverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, a reszelt c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fahéjas fátyol kalács
Fahéjas fátyol kalács

Egy műanyag tálban a tejet, vajat és a cukrot összemelegítjük. Ne legyen forró, csak langyos. Beleöntjük a lisztet, sót, tojásokat, élesztőt és a cukrot. Jól kidagasztjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar nutellás kalács
nutellás kalács

Egy nagyobb tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a tojást, a pici sót és a cukorral, kevés tejjel felfuttatott élesztőt és a langyos tejet is hozzáadva elkezdjük dagasztani. Le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk