menu

Családireceptkönyv.hu

258.Karamellás krémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A tésztához
25 dkg finomliszt
1 kk szódabikarbóna
10 dkg porcukor
5 dkg

margarin
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 ek méz
A vaníliás krémhez
2 tasak vaníliás pudingpor
2 evőkanál finomliszt
2 ek cukor
5 dl tej
2 dl víz
10 dkg porcukor
25 dkg

margarin
A habhoz
6 ek cukor
1 dl víz
500 ml habtejszín (vagy cukrászhab)
A tetejére
2 tasak karamellás pudingpor
10 dkg porcukor
2 ek napraforgó olaj
3 ek víz

Elkészítés:


A tésztához
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Hűtőben pihentetjük egy fél órát, majd téglalap alakúra nyújtva, jól kivajazott-kilisztezett tepsi hátán két lapot sütünk. Ne süssük sötétre!
Az alsó krémhez összevegyítjük a pudingport a liszttel és a cukorral, hozzáöntjük a folyadékokat, és csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön a teteje.
A porcukrot kikavarjuk a szobahőmérsékletű margarinnal, majd habosra kavarjuk a kihűlt pudinggal.
Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta egyik lapjára.
A 6 ek cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a vizet, és szirupot főzünk. Kihűtjük.
A tejszínhabot felverjük, közben hozzá adagoljuk a karamelles szirupot.
Ezt a habot a vaníliás krém tetejére simítjuk.
Erre tesszük a második lapot.
A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, a forró vizet apránként adva hozzá. Ezt simítjuk a felső lapra.
Hűtőben egy napot állni hagyjuk, addig a tészta megpuhul.
Sütés hőfoka: 160 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Tepsi mérete: 30x30
Sütés ideje: 20 perc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellkrémes sarok recept
Karamellkrémes sarok recept

A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Dunahullám
Dunahullám

Megfőzzük a pudingot és szobahőmérsékletűre hűtjük. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A margarint / vajat kivesszük a hűtőből és kisebb kockákra vágjuk, hogy minél előbb puha legyen....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bounty szelet
Bounty szelet

Tészta: A hozzávalókat a felsorolt sorrendben összekeverjük. Ha nem akar összeállni, akkor 2-3 evőkanál tejet tegyünk bele. Két cipót formázzunk belőle. Töltelék: A tojásfehér...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Fantasztikus sütemény
Fantasztikus sütemény

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk