Az alaphoz:
6 evőkanál olvasztott vaj
85 g étcsokoládé
150 g semleges ízű keksz
A krémhez:
350 ml habtejszín
270 g étcsokoládé
25 ml feketekávé (instant kávéból is jó)
A ganache-hoz:
180 g étcsokoládé
250 ml habtejszín
A kekszet le daráljuk.A vajat megolvasztjuk.A kekszmorzsához tördeljük az étcsokit, hozzáadjuk az olvasztott vajat,majd az egészet tovább keverjük, amíg a masszánk összeáll.
A masszát egy 18-20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd betesszük a formát a hűtőszekrénybe, legalább 30 percre.
A kávét lefőzzük, és kihűtjük.
A krémhez a csokit megolvasztjuk, a tejszínt felverjük.
A kihűlt kávét és az olvasztott csokit alaposan beleforgatjuk a felvert tejszínbe, majd a krémet a kekszes alapra simítjuk. A formát legalább 3 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A ganache-hoz /máz/ a tejszínt felforrósítjuk, a darabokra tört étcsokira öntjük, majd kézi habverő segítségével az egészet addig kavarjuk, amíg egynemű, fényes, kicsit folyós krémet kapunk.
Ezzel a krémmel bevonjuk a tortánkat. A formáról a karikát eltávolítjuk, a tortát egy tálcára tesszük. A krémet a torta tetejére csurgatjuk, hagyjuk az oldalán is lefolyni, és csak az oldalát simítsuk el késsel, ha szükséges. Mehet vissza a hűtőbe, legalább 2 órára. Ezen idő alatt szépen megköt a máz.
1. Kuvertüre in Stücke hacken. Sahne mit Sahnesteif steif schlagen und kalt stellen. Bananen schälen, in Scheiben schneiden und mit Zitronensaft mischen. Gelatine in kaltem Wasser...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon fontos, hogy a hozzávalókat időben kivedd a hűtőszekrényből, és csak akkor láss neki a pofonegyszerű sajttorta összeállításának, ha valamennyi szobahőmérsékletre melegedett....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a vizet, és a cukrot fehéredésig keverni. A lisztes sütőport is hozzáadom végül beleforgatom a tojásfehérje habot.Zsírpapírral bélelt 26 cm sütőformába öntöm és meg...
Elkészítési idő: 1 óra+krém Nehézség: KönnyűElőször is melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit. A tészta hozzávalóit keverjük jól ki. A mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű