menu

Családireceptkönyv.hu

167. Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
2 tojás
2 ek. olaj
1 ek só
5 g sütőpor
5 dkg élesztő
pici cukor
kb. 5 dl tej

Elkészítés:


Mindent egy tálba teszek az élesztőt a cukorral és kb.1 dl tejjel felfuttatom, végül beleöntöm a lisztes keverékhez és szép hólyagosra bedagasztom. Mindjárt tetszés szerinti golyókat formálok és egy tálcára rakom egy kicsit letakarom és meleg helyen picit hagyom kelni,nem kell neki sok és bő forró olajban kisütöm.A sütőpor azért kell hogy puha könnyű legyen és egyáltalán nem lesz olajos mikor kisül.

167. Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HÁZI KEFIRES HŰTŐS LÁNGOS
HÁZI KEFIRES HŰTŐS LÁNGOS

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Édes zsemle
Édes zsemle

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztóprogramon elkészítjük a tésztát. Kicsit hagyjuk a gépben kelni, majd a gépből kivesszük és 9 részre osztjuk. Zsemléket formázunk b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha briós
Puha briós

Langyos tej-cukor-élesztő összekeverjük és kb. 10 percet állni hagyjuk. Utána beleütjük a tojásokat , és a többi hozzávalóval rugalmas sima tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Gőzgombóc (Páránfőtt)
Gőzgombóc (Páránfőtt)

A hozzávalókat alaposan összekeverjük,dagasztjuk,majd hagyjuk kelni.Kinyújtjuk a tésztát kb.4-5 mm vastagra,négyzetekre vagy körlapokra vágjuk és mindegyik közepére teszünk lekvárt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk