12 dkg vaj
6 tojássárgája
12 dkg cukor
1 vanillin cukor
12 dkg dió
5 ek.liszt
6 tojás habja
kb.1 l magozott meggy
A vajat habosra kavarni a tojássárgákkal,cukorral és vanillin cukorral.Hozzáadni a darált diót,lisztet,végül a tojások habját.
A meggyet a tetejére szórjuk.
180 fok, 30 perc
Először a tejbegrízt készítem el. A tejet a búzadarával elkeverem, alá kapcsolok és készre főzöm. Belekeverem a vajat/margarint, elolvasztom. A tésztához a tojást fehéredésig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a cukrot, fahéjat, citromlevet és citromhéjat, pároljuk. Amikor levet enged hozzáadjuk a mazsolát, még 5 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű