menu

Családireceptkönyv.hu

170. Muffin /Cruffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g liszt
140 -170 ml víz /tej
6 g porélesztő /2,5 friss
50 g cukor
1/2 tk só
50 g vaj
1 vaníliás cukor

kenés: 125 g vaj

töltelék: lekvár,csokikrém,tejszínhab

Elkészítés:


Víz,cukor, élesztő fut.
Liszt,cukor,só dagaszt végén olvasztott. vaj.
Tál csepp olaj,tészta folpack letakarni.
45 - 60 perc kel. 6 felé oszt, gömbölyít folpack. 15 perc pihi.
Hajszál vékonyra nyújtani. 40 x 15 cm.
Puha vajjal lekenni, feltekerni, rövidebb oldalról.
Hosszába elfelezni, csigának feltekerni, vágás kifelé néz. Formába tenni 1 óra kelés.
180 fok 20 - 30 perc
Tölteni.

170. Muffin /Cruffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pizzás kifli nagyon finom
Pizzás kifli nagyon finom

Elkészítés: A 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kelt hájas lekváros papucs
Kelt hájas lekváros papucs

A tésztához az élesztőt a meleg tejben a cukorral megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval közepesen lágy tésztává dagasztjuk.Letakarjuk, és meleg helyen kb.1/2 órát kelesztjük. Ezutá...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Kifli - Limara
Kifli - Limara

A kovász hozzávalóit tálba mérjük, alaposan elkeverjük, és a tálat letakarjuk. 4-6 órára magára hagyjuk. Ha nincs kovászunk, egyszerűen el lehet hagyni, ebben az esetben viszont 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Medvehagymás sajtkrémes lángos
Medvehagymás sajtkrémes lángos

A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel. A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kele...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk