1 kg paradicsomból kb 7 dl lesz.
Nagyon fontos, hogy a befőzéshez érett, egészséges paradicsomok legyenek.Timsós vízben megmosni,fertőtleníteni.Paradicsom darálón áttekerni.Fazékba nagy lángon főzni,ha felforr, takarékon 10-15 percig főzni.
Az üvegeket alaposan elmosni a fedelekkel együtt, és tiszta konyharuhán lecsepegtetni.Egy tepsibe vizet önteni bele állítani az üvegeket. A kész paradicsomlevet , tölcséren át merőkanállal az üvegekbe merni. Két folpack közé pici nátriumbenzoát tenni és gumival,vagy tetővel lezárni.
Takarók közé tenni,1-2 nap alatt a dunsztban kihűl. Hűvös, száraz helyen tárolni.
Nekem 15-20 kg paradicsomból , kb, 30 fél literes üveg lesz.
A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk. Feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,hogy ellepje mert hamar megbarnul. Odatess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a citromot úgy, hogy a fehér részétől is megszabadítjuk. 3 napig vízben kell áztatni, naponta 2-3-szor cserélni a vizet. Ez idő eltelte után egész apró darabkákra felvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű