250 g mogyoró (héjjal vagy héj nélkül)
•250 g mandula (ugyanaz, mint fent)
•250 g fehér cukor
•1 csipetsó
•2 evőkanál vaníliakivonat
A receptlépései:
1. Tegyük a mogyorót és a mandulát sütőpapírral borított tepsire, és 170°C-on 20-30 percig süssük, hogy megpiruljanak.
2. Mag hagyni vagy megpucolni a bőrtétöl (én személy szerint megtartom a bőrt...).
3. Készítsünk karamellt :közepes lángon tegyük a serpenyőbe a cukrot, és hagyjuk, hogy a cukor aranyszínűre olvadjon, de ne legyen túl sötét. Szükségesetén, ha a cukor nem ,egyenletesen olvad keverjük meg egy kicsit egy falapáttal.
4. Öntse a magvakat a karamellbe, és falapáttal jól keverje össze, hogy az összes mogyorót és mandulát bevonja a karamell. Vigyázzon, hogy ne érjen a karamellhez, mert forró!
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral borított tepsire, és hagyja kihűlni.
6. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát, és tegyük mindent egy turmixgépbe, alaposan turmixoljuk 3-6 percig, az erősségtől függően, porrá, majd fokozatosan egyre folyékonyabb pasztává kell válnia
Hozzávalókat összekeverjük majd állni hagyjuk amíg a dara megdagad. (Akár 4-5 órát is). Vizes kézzel gombócokat formálunk. Forrásban lévő vízben kifőzzük. Zsemlemorzsát pirítunk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaós kekszet robotgépben morzsára daráljuk, és összekeverjük a kiolvasztott vajjal és a gesztenyemasszával. Belesimítjuk egy 22-23-cm-es tortaforma aljába. Aki intenzívebbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 cs vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 ek kakaópor, 5 dl kefír, 1 tk szódabikarbóna, • összekeverni, vajazott, lisztezett tepsibe, • 50 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csokit a vajjal mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, a kétféle cukrot, a kakaót, végül a lisztet. 2. A masszát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű