A szilvát megmostam, kimagoztam... majd egy aprítóval kicsit összevágtam... ekkor kiöblítek ecettel egy nagyobb tepsit../0,5 dl .ezután gyakorlatilag semmi dolgunk vele be kell tenni a sütőbe, -100 fokon hagyni végezze a dolgát.. kb.8 -.9 órát volt a sütőbe .. ekkor átkeverni, a tűzhelyen fél órát folyamatosan kevergetve főztem..akkor jó ha a kanálról amivel keverjük, nem folyik le... olyan kemény.. ez a fajta lekvár évekig eláll a polcon...Száraz dunsztba tenni. . mikor kihűlt még keményebb lett.
Fazék, fél deci ecet az aljára, rá a szilva kicsit összenyomkodom /darálom /,felteszem főni ,amíg forrni kezd teszek rá fedőt utána leveszem. Csak annyira szabad főnie mint a húslevesnek, éppen bugyogni. TILOS megkeverni mennyiségtől függően 8-10-12 óra a főzésidő. Ha nem elég édes a szilva, 1/2 kg cukor /polisett/ 5 kilónként.A végén ha már jó az állaga kb 20 percig kevergetni kell, hogy a maradék víz is kimenjen, száraz dunsztban hűl ki.
ezeket mindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsot hámozd meg, a fehér héját is távolítsd el, szedd gerezdekre, majd vágd apróra. Ugyanígy az egy citromot is. Tedd őket főzőedénybe. A dzsemfixet keverd össze alaposan a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkesyites
Elkészítési idő: elkészitési idő Nehézség: NehézKülön- külön ledaráljuk a hagymát és a paprikát, sózzuk, majd olajon külön edényben megpároljuk és puhára főzzük saját levében, állandó keverés mellett. A padlizsánt megmossuk, köt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű