22 dkg liszt
3 db tojás
1 dl olaj
10 dkg nádcukor
1 cs. bourbon vaniliíás cukor
1 cs. sütőpor
1 cs. só
2-4 evőkanál mézeskalácsfűszer
2 közepes és egy kisebb alma kockára vágva
kb. 10 dkg pekándió durvára vágva
A tojásokat kikeverem a cukorral,utána az olajjal. Belekeverem az almákat, kevés fahéjat is lehet még beletenni.
A lisztet átszitálom, összekeverem a sütőporral, csipet óval és a mézeskalácsfűszerrel. Utána a tojásos résszel.
A sütőt előmelegítem 165 fokra. Nem légkeverésnél pedig 180 fokra.
Muffinsütőt kibélelem muffin papírral, kb 3/4 részig teszek bele a tésztából, aztán a tetejére rakok keveset a nádcukorra összekevert pekándióból.
Légkeveréssel sütöm kb. 18 percig,
Összedolgozom a hozzávalókat, a tojások fehérjét habbá verem és összeforgatom a túróval. Folpackkal letakarom és a hűtőben pihen pár órát, vagy egy éjszakát. Vizes kézzel gombóc...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KözepesElkészítése: 1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát daráld le, és rakd egy tálba. Keverd hozzá a porcukrot, a fahéjat, a mézet, a citromhéjat és a tojásfehérjét. Gyúrd addig, amíg összeáll, szép fényes és sima nem lesz. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyél fel egy lábasban kevés vizet forrni, és helyezz fölé egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen a lobogó vízbe, csak a gőz melegítse alulról. A fölső lábasba (vagyis ne ab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű