menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-Fűszeres Pekándióval szórt Muffin


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


22 dkg liszt
3 db tojás
1 dl olaj
10 dkg nádcukor
1 cs. bourbon vaniliíás cukor
1 cs. sütőpor
1 cs. só
2-4 evőkanál mézeskalácsfűszer
2 közepes és egy kisebb alma kockára vágva
kb. 10 dkg pekándió durvára vágva

Elkészítés:


A tojásokat kikeverem a cukorral,utána az olajjal. Belekeverem az almákat, kevés fahéjat is lehet még beletenni.
A lisztet átszitálom, összekeverem a sütőporral, csipet óval és a mézeskalácsfűszerrel. Utána a tojásos résszel.
A sütőt előmelegítem 165 fokra. Nem légkeverésnél pedig 180 fokra.
Muffinsütőt kibélelem muffin papírral, kb 3/4 részig teszek bele a tésztából, aztán a tetejére rakok keveset a nádcukorra összekevert pekándióból.
Légkeveréssel sütöm kb. 18 percig,

Almás-Fűszeres Pekándióval szórt Muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Pillekönnyű túrógombóc
Pillekönnyű túrógombóc

Összedolgozom a hozzávalókat, a tojások fehérjét habbá verem és összeforgatom a túróval. Folpackkal letakarom és a hűtőben pihen pár órát, vagy egy éjszakát. Vizes kézzel gombóc...

Elkészítési idő: 1 óra+
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mónika
Gesztenyés alagút – sütés nélkül
Gesztenyés alagút – sütés nélkül

Elkészítése: 1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas csillagok
Fahéjas csillagok

A mandulát daráld le, és rakd egy tálba. Keverd hozzá a porcukrot, a fahéjat, a mézet, a citromhéjat és a tojásfehérjét. Gyúrd addig, amíg összeáll, szép fényes és sima nem lesz. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csoki mousse (Bmintbalázs)
Csoki mousse (Bmintbalázs)

Tegyél fel egy lábasban kevés vizet forrni, és helyezz fölé egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen a lobogó vízbe, csak a gőz melegítse alulról. A fölső lábasba (vagyis ne ab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk