1/2 kg kelkáposzta
só
2 tojás
15 dkg zsemlyemorzsa
zsír
1/2 kelkáp. sós vízben puhára főzünk, azután lecsorgatjuk, cikkekre vágjuk, megforgatjuk 2 habart tojásban, 15 dk. zsemlyemorzsában, sózzuk és forró vízben kisütjük.
A céklákat alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt puhára sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, és vékonyan felszeleteljük. Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldséget megtisztítjuk kockára vágjuk és úgy ezeket, mint a karfiolt és a zöldborsót külön külön gyengén sós vízben megfőzzük, a vizet lecsurgatjuk, vajból, lisztből világos rán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 liter joghurtot vagy aludttejet lassan melegítek egy evőkanál ecettel és a sóval, de nem forralom fel! Néha megkeverem. Amikor látom, hogy a tej kicsapódott, konyharuhával kibél...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz avokádót meghámozzuk, a magját kiveszem. A konzervet kibontjuk összekeverjük az avokádóval, az apróra vágott hagymával, mad turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű