menu

Családireceptkönyv.hu

piros paradicsom télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 evőkanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma
A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 evőkanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 evőkanál cukor
2 babérlevél

Elkészítés:


A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével és lezárjuk.
Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben lévő lé gyöngyözni kezd, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos, hogy kerti paradicsomból készüljön

piros paradicsom télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

A hozzávalókat legyaluljuk, egy tálban összekeverjük és kb 1 nagyon csapott evőkanál sóval lesózzuk. 2o-30 percig állni hagyjuk. Utána 1 evőkanál cukrot és kevés ecetet teszünk h...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

1 liter vízhez 1 ek. sót teszünk. Forraljuk a vizet fel. Tegyük nagy üvegbe a zöldségeket,forrázzuk le vízzel,hogy ellepje. Tetejére kenyér 3-4 nap kovászolás.2. nap ledobhatjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Ecetes savanyú uborka
Ecetes savanyú uborka

1. Áztassuk be az uborkákat hideg vízbe, és egyesével dörzsöljük meg egy szivaccsal őket. Figyeljünk arra, hogy semmilyen szennyeződés ne maradjon rajta, különben az uborka - az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paprika káposztával töltve
Paprika káposztával töltve

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk