menu

Családireceptkönyv.hu

Szatmári lacipecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors

olaj

Elkészítés:


A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.

A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.

Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.

Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.

Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.

Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!

 Szatmári lacipecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Grillezett,töltött kaliforniai paprika
Grillezett,töltött kaliforniai paprika

A paprikákat félbe vágjuk A darált húst olajon dinszteljük a hagymával,paradicsommal és a paprikával. Hogy finomabb legyen tehetünk bele pörköltszaft kockát,de ez el is hagyható....

Elkészítési idő: max 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Óvári sertésborda
Karaj - Óvári sertésborda

1. A húst vékonyra kiverjük, besózzuk, egy kevés zsírban hirtelen pirosra kisütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé tesszük a kisült szeleteket, és mindegyiket leborítjuk egy sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
Fasírtgolyók
Fasírtgolyók

Apróra vágjuk a vöröshagymát, átzúzzuk a fokhagymát, a szikkadt zsemléket szétcsipkedjük, tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Mindent hozzáadunk a darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk, bőven...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rablóhús
Rablóhús

A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk. Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, kr...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk