1 kg sertéstarja csont nélkül - felszeletelve
30 dkg vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
köménymag
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
só
olaj
A hagymát felkarikázzuk. Elővesszük kedvenc tepsinket, kiolajozzuk, majd beletesszük a hagymakarikákat.
A tarjaszeleteket kiveregetjük, sózzuk, meghintjük köménymaggal, pirospaprikával és borssal, és a hagymára tesszük.
Kevés vizet öntünk alá. Lefedjük alufóliával. Amikor húsunk félidőben jár, rákarikázzuk a fokhagymát, felöntjük a vörösborral, és készre pároljuk fólia nélkül.
Néha megforgatjuk a húsokat, illetve locsolgatjuk a vörösboros pecsenyelével.
Párolt vörös káposztával, vagy savanyúsággal illetve hordós káposztával, és finom friss házikenyérrel tálaljuk.
Adjunk mellé finom száraz vörösbort is!
A paprikákat félbe vágjuk A darált húst olajon dinszteljük a hagymával,paradicsommal és a paprikával. Hogy finomabb legyen tehetünk bele pörköltszaft kockát,de ez el is hagyható....
Elkészítési idő: max 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst vékonyra kiverjük, besózzuk, egy kevés zsírban hirtelen pirosra kisütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé tesszük a kisült szeleteket, és mindegyiket leborítjuk egy sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézApróra vágjuk a vöröshagymát, átzúzzuk a fokhagymát, a szikkadt zsemléket szétcsipkedjük, tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Mindent hozzáadunk a darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk, bőven...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk. Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, kr...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű