menu

Családireceptkönyv.hu

Almás mákos kevert


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 bögre kristálycukor
- 1 bögre liszt
- 16 g vaníliás cukor
- 1 bögre mák
- 10 g sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 100 g olvasztott vaj
- 6-7 db reszelt alma
- 50 g mazsola
- 3 ek tejföl
- 1 csipet fahéj
- 2 db tojás
- 1 bögre tej

Elkészítés:


- A lisztet, a kristálycukrot és a mákot keverjük össze. Majd hozzáadjuk a
szódabikarbónát, a sütőport és egy kis fahéjat.
- A tojásokat, az olvasztott vajat és a tejfölt alaposan belekeverjük.
- Végül összedolgozzuk a tejjel, a mazsolával és a reszelt almával.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on kb.25 percig sütjük.
- kivesszük a sütőből és még forrón rákenjük a tejfölt és visszatesszük
további 10 percre.

Trükkök, tippek, praktikák:


kb 20x 30-as tepsibe való vagy 24-es tortaforma. A bögre 3 dl-es.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kevert tésztás sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsike
Egyszerű diós répatorta liszt nélkül
Egyszerű diós répatorta liszt nélkül

Egy tálban keverjük habosra a tojásokat az édesítőszerrel és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a darált diót, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát, a citromlevet és a reszelt sárgarép...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos mandulás muffin
Citromos mandulás muffin

A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntünk rájuk amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Cicapuffancs
Cicapuffancs

1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. Két centi vastagra kinyújtjuk a tésztát. 3. Valami extra pici pogácsaszaggatóval, vagy vodkás üveg kupakjával (ahogy a barátnőm javaslatára én...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ALMÁS PÜSPÖKKENYÉR
ALMÁS PÜSPÖKKENYÉR

Az almát reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és hagyjuk állni, hogy levet engedjen. Amikor az alma már levet engedett,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk