menu

Családireceptkönyv.hu

Ostoros kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
5 dkg élesztő
3-4 dl tej
2 evőkanál olaj
3 evőkanál cukor
pici só

Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
3 tojás fehérje

Elkészítés:


Langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd fél órát kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A margarint , a porcukorral és a kakaóval gépi habverővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot.
A megkelt tésztát 6 részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk vékony, téglalap alakúra. Megkenjük a kakaós krémmel és feltekerjük. 3-3-at összefonunk. 37x25 cm-es zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. kb. negyed órát még hagyjuk kelni, majd megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 10 percig, majd takarékon, még kb. 25 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütés közben még egyszer átkenhetjük tojással.

Ostoros kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ostoros kalács
Ostoros kalács

1. A tészta hozzávalóiból nem túl lágy tésztát gyúrunk. 6 cipót fomálunk, majd egyenként vékonyra kinyújtjuk. 2. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, és a lapokra kenjük. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Mazsolás kalács
Mazsolás kalács

A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés langyos tejjel elvegyítjük, kevés liszttel megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Húsvéti kalács/Limara
Húsvéti kalács/Limara

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Közepes
share
Avatar Berlini töltött farsangi fánk
Berlini töltött farsangi fánk

A vanília krémet már előző nap megfőzzük, és a hűtőben várja a töltést, hogy jó dermedt legyen. (de egész nyugodtan lehet vaníliás pudingport használni, az sokkal egyszerűbb) A ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk