- 8 db tojásfehérje
- 8 db tojássárgája
- 160 g kristálycukor
- 200 g liszt (BL55)
- 1 csipet só
- 1 gesztenye massza
- 1 mascaspone
- porcukor ízlés szerint
- kevés margarin
- 1 csoki puding
- 1 tejszínes puding
- 7 dl tej
- kevés margarin
- Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra,
- A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük.
- Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hozzákeverjük a lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
- A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
- 180 C-os előmelegített sütőben kb 40-45 perc alatt készre sütjük a karikát. Ha kisült tetejére fordítva kb 1 óra alatt hagyjuk kihűlni.
Amit találtam azzal töltöttem :
- egyik lapra :1 gesztenye massza+
1 mascaspone+ porcukor ízlés szerint és
kevés margarin
- második lapra: 1 csoki puding+1 tejszínes puding együtt
7 dl tejjel elkészítve + kevés margarin
A tetejére és az oldalára kevés pudingos krém jutott, vékonyan lekentem, és a tetejét még az Edekában vett csokikorongokkal, és az arról lepotyogó apró cukorkákkal díszítettem
azért vadász torta, mert amit találtam otthon abból állt össze.
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni. A tésztához robotgéppel keverjük össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mákos laphoz a mákot elvegyítjük az átszitált liszttel és sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk az átszitált porcukrot. Fakanállal óvatosan bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást. Egy keverőtálban a pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát hámozd meg és reszeld le. A cukrot a tojássárgákkal és az olajjal alaposan keverd ki, majd szórd bele a répát. A sütőport vegyítsd bele a lisztbe, és szitáld a répás keveré...
Elkészítési idő: 60 p Nehézség: Könnyű