400 g marha fehérpecsenye
200 g barna csiperkegomba
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
tengeri só
1/2 mk őrölt szerecsendió
3,5 - 4 l víz
1 csokor petrezselyem
200 g cérnametélt
A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk
A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk. A húst megmossuk, és felkockázzuk, majd a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és éte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk apró kockákra a krumplit 2. Babérlevéllel tegyük fel főni, sózzuk, borsozzuk. A kolbászt 10 percre dobjuk bele a vízbe, majd vegyük ki. 3. Karikázzuk fel a kolbászt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA töltelékhez a felhevített olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, hozzáadjuk a gombát, pár percig pároljuk. A zsemléket tejben áztatjuk, kifacsarjuk, a májat követően...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEltávolítjuk a kelkáposzta külső leveleit. Megmossuk, negyedeljük, torzsáját és a vastagabb ereit kivágjuk, majd vékony szeletekre szeljük. Beletesszük egy nagy lábas forrásban lé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű