hozzávalók / 4 adag
5-6 db csirkeszárny vagy 1 kisebb csirkemell
2-2 db sárga- és fehérrépa
1 db karalábé
1 cikk zeller
10 dkg zöldborsó
1 cs petrezselyem
1 száll zellerlevél
2 dl natúr joghurt
1 ek simaliszt
só, bors, olaj
1 leveskocka
fél citrom
Levesbetéthez:
1 db tojás
6 dkg búzadara
3 dkg vaj
só
elkészítés
A tisztított zöldségeket kisebb hasábokra vágjuk, a petrezselymet és a zellerzöldet finomra aprítjuk.
A csirkeszárnyat kettévágjuk (ha csirkemellet használunk, felkockázzuk).
Egy fazékban olajat hevítünk, rárakjuk a húst, és kevergetve kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a felaprított zöldet, és tovább kevergetjük néhány percig.
Ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, és puhára főzzük, de közben a zöldborsót is hozzáadjuk.
A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy kevés lével, a kész leveshez adjuk, kiforraljuk, ha szükséges, utánaízesítjük, kevés citromlével pikánssá tesszük.
Közben elkészítjük a grízgombócot, a hozzávalókat kikeverjük, kb. 15 percig pihentetjük.
Vizes kézzel kisebb gombócokat rakunk forrásba lévő vízbe, és megfőzzük (kb. 20-30 perc). Akkor jó, ha a félbevágott gombóc közepe is átfőtt. A kész levest ezzel tálaljuk
Elkészítés: Forró zsiradékban a vöröshagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzáadom a kockázott húst, magas hőfokon jól körbepirítgatom, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűa húst a csonttal együtt kis darabokra vágom, a hagymát felaprítom, a zöldséget egyforma kis hasábokra vagdosom. A tárkonyt finomra metélem. Elkészítése: a margarint felforrósít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megolvasztott kókuszzsírhoz sűrű kevergetés mellett hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd 6-7 perc múlva a zellert és a hagymát is. Pici vizet öntünk rá, és tov...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű