menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém – erdélyi recept


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 darab közepes padlizsán
egy fej apróra vágott hagyma
2-3 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
egy fél citrom frissen facsart leve
4 kanál olívaolaj
1 kanál mustár
majonéz ízlés szerint
só, ízlés szerint
apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:


Válasszunk friss, fényes, mély lila színű padlizsánokat a sütéshez. A hagymát ízlés szerint fokhagymával is helyettesíthetjük.

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és sülni tesszük, mégpedig úgy, hogy a megmosott, szárazra törölt padlizsánokat egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük, megszurkáljuk. Kb. 45 perc a sütés.. Ha megsült, kettőévágjuk, és egy kanállal kiszedjük a húsát, majd ugyanúgy lecsöpögtetjük.A megsült padlizsánt, az apróra vágott hagymát, a petrezselyemzöldet, a citromlevet és az olívaolajat a konyhai robotgépbe tesszük, vagy rúdturmixxal krémes állagúra pépesítjük. A végén sóval ízesítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Olyan padlizsánokat vegyünk, amelyeknek szép, erős szára van.

Padlizsánkrém – erdélyi recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Marcsi
Egyszerű paradicsom szósz
Egyszerű paradicsom szósz

Ez az egyszerű, de mégis nagyon finom paradicsom szósz recept kiváló és gyors megoldás bármilyen olasz tésztához. Csak öt percet kell vele “foglalkozni”, fél óra alatt kész, és öss...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtmártás
Sajtmártás

Sajtot durvára reszelem. Vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágom. Vajat felforrósítom, és a hagymákat megpárolom benne. Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráönt...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pomazanka
Pomazanka

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tamás
Gombamártás húsokhoz, tésztákhoz
Gombamártás húsokhoz, tésztákhoz

A bacont megpirítjuk, közben apróra kockázzuk a hagymát, majd a zsírjára sült baconhöz adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hagyma üveges és picit megbarnult már, rádobjuk a megt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk