50 dkg sárgaborsó
só
bors
hagyma
étkezési keményítő
szalonna
hagyma
virsli
kolbász
A megmosott sárgaborsót felteszem hideg vízben főni. Ízesítem sóval, borssal egy fej hagymával, majd ha megpuhult leturmixolom. Vissza a fazékba, egy kevés vizet elkeverek étkezési keményítővel, és ezzel besűrítem. Pirított hagymával, szalonnával tálalom
a hús olajon megpirítjuk hozzáadjuk az anyagokat és összefőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Készítünk egy pörköltalapot. A vöröshagymát, paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szárazbabot beáztatom előző este. Leszűröm a vizet róla átmosom és egy lábosba teszem. Ráöntök annyi vizet, hogy ellepje, hozzáadom a babérlevelet és felteszem főni. Ha a bab fél...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű