-50 dkg szárazbab
-1 fej hagyma
-15 dkg császárszalonna
- olaj,
- pirospaprika
-só
-bors
-4 db nagy krumpli
A babot (én fehér babból készítem) előző este beáztatom. .A hagymát megdinsztelem az olajban hozzáadom az apróra vágott császárszalonnát felöntöm vízzel és puhára főzöm.
A krumplit meghámozom négybe vágom és ezzel is jól összefőzöm.
A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Tél végén, amikor a kelkáposzta erős ízű, a kockára vágott kelkáposztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borsót átmossuk, pár órára beáztatjuk. Amikor már kissé megduzzadt, egy nagyobb lábasban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőséggel ellepi. 2. Belenyomunk 3-4 gerezd fokh...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepes: A már meggyalult tököt besózzuk, néhány óráig állni hagyjuk. Ez alatt készítünk zsíros, sárga rántást, finomra vágott kaporral. A tököt kicsavarjuk a sóból, beletesszük a rántásb...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA tököt sózzuk, hagyjuk kb. 10 percet állni majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a lisztet és világos rántást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű