- 50 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- só
- bors
- olaj
Szószhoz :
- 150 g vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál víz (hideg)
- 2 csipet só
A gombákat megpucolom sózom borsozom,a sajtot kockákra vágom (lehet reszelt sajt is),megtöltöm a gombákat és lassú tűznél addig sütöm míg a sajt elolvad
Szósz elkészítése:
A vajat kikeverem jó puhára egy tálban
Gőz fölött összekeverem a tojássárgákat,vizet és a sót ,mikor sűrűsödni kezd leveszem a gőzről és apránként hozzáadom a vajat .jól kikavarom ha túl vastag vízzel hígítom.
A sajtos gombákat hollandszósszal tálalom !
Hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirospaprikát és egy kis borsot. Majd rá tesszük az apróra vágott gombát, ami lehet konzerves gomba...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük- . Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csí...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tésztát felteszem főni a szokásos módom. Addig a gombát megpucolom és összevágom. A hagymát is felaprítom és kevés olajon megpárolom. Ezután hozzáadom az áttört fokhagymát majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gombát alaposan mossuk át, és hagyjuk lecsöpögni. 2. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb kockára, és kevéske olajon pároljuk üvegesre. 3. A lángról levéve szórjuk b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű