menu

Családireceptkönyv.hu

BABSALÁTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg tarkabab, só, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 egész csípős pirospaprika, 5 db lilahagyma, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál cukor.

Elkészítés:


A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt teszünk rá, és feltesszük főzni.
Miközben puhul, elkészítjük hozzá a hagymás levet. A lilahagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverünk 2 teáskanál sót 1 evőkanál ecettel, 3 teáskanál cukorral, és 2 dl hideg vízzel. Ezzel leöntjük a hagymát, összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A megpuhult babot leszűrjük, kivesszük belőle a hagymát, a babérlevelet, és a paprikát. Tálba szedjük, és összekeverjük a hagymás lével.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csemege uborka
Csemege uborka

Fentieket összekeverni. Üveg aljéba 2-3 babérlevél, 1 db torma, 20 szem bors, 2-3 szegfűbors, 2-3 g. fokhagyma, 2-3 apró hagyma, 1 szál kapor Uborkák szorosan egymás mellé. A lev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai uborkasaláta
Amerikai uborkasaláta

Az uborkát és a hagymát legyaluljuk és egy zárható tetejű, műanyag vödörbe tesszük, hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kovászolt piros paradicsom és paprika
Kovászolt piros paradicsom és paprika

Előkészítem az 5 l üveget, kimosom és ki forrázom. A paradicsomot, paprikát váltott vízben megmosom, le csurgatom. Az üveg aljára egy csokor kaprot helyezek, majd rétegezve óvatosa...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk