Víz
Só
Tészta
Sziasztok!
Tésztafőzés köreiben sokaknak nagyon sok féle elképzesélük van és rengeteg tévhit van vele kapcsolatban.
1. Tésztát főzni csak és kizárólag erősen forrásban lévő vízzel lehet, melybe még azelőtt tegyük bele a Sót mivel ezzel megváltozik a Víz forráspontja.
2. Ha forrásban van a víz dobd bele a tésztát főzd addig teljes lángon amíg ujra felforr és utána vedd lejjebb hogy ne menjen ki a víz.
3. Ha szószos ételeket főzöl vagy serpenyőben csinálsz valamit pl ( Carbonarat, vagy egy tejszínes vagy paradicsomos ételt nem szükséges lemosni róla keményítős réteget, ezáltal sokkal jobban magába szívja a szaftot.
4. Olajat nem kell a Vízbe önteni mert nem fog elegyedni sem a vízzel sem pedig a tésztával.
5. Ha pedig nem csak egy ebédhez főzöd akkor mosd le majd egy kis olajat önts rá és forgasd össze, hogy ne tapadjon össze.
Áfonyabefőtt: 75/25 vs 1 perc Áfonya szörp : 80/25 vs 1 perc Almabefőtt: 80/25 vs 1 perc Körtebefőtt: 85/25 vs 1 perc Körte ivólé: 90/30 vs 2 perc Szilvabefőtt 90/30 vs 2 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa levelét szeretnénk fűszerként használni, akkor a 30–35 cm-es magasság elérésekor érdemes szednünk belőle: ilyenkor a hajtások zsengék, zöldek, dúsan levelesek. Kiváló tartó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű