Tészta
65 dkg liszt
4 dl tej
1.5 dl olaj
1 élesztő
1/2 evőkanál só (édes tésztánál kevesebb)
1 evőkanál cukor sós tésztához (édes tésztánál 2 evőkanál)
olaj, a tészta kenéséhez
1 tojás a teteje kenéséhez
Az élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és 3 cipót készítünk, egyenként kinyújtjuk, megkenjük olajjal vagy margarinnal (az olajat jobban szeretem, nem annyira macerás).
-édes töltelékkel kakaós cukorral, fahéjas cukorral, túróval, almával, mákkal, kókusszal, stb.
Tetejét a tojásfehérjével kenjük meg. Szép pirosra sütjük.
Az édes tésztát feltekerjük rúdba, és a tetejét 3 szög alakra bevagdossuk, nem daraboljuk, csak sütés után.
Ízlés szerint tölthető sósnak, itt nem kenjük a tésztát olajjal.
sósan, pizza krém, sonka, kolbász, fantáziánk szerint, , kis kifliket készíthetünk, csavart rudat, melyet tekeréskor bacon szalonnával együtt tekerünk, pizza tésztának is jó. stb.
kb 170 fokon gázsütőben, villanysütőben. hőlégkeverésnél 150 fokon sütjük.
A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe pakolom, elindítom a dagasztás-kelesztés programot, majd a szépen megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom.4 egyforma részre vágom, majd e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe fél evőkanál cukrot szórunk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a mákot, a cukrot, a zsírt, és összemorzso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 100 ml cukros vízben felfutattam, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát dagasztottam. Kb. 40 percig kelni hagytam, majd egy nagy gáztepsibe nyújtottam...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet, édesítőt, sót, porélesztőt alaposan összekevertem, hozzáadtam a meleg rizstejet és vizet, olvasztott margarint, tojást, és robotgép dagasztófejével kidolgoztam a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes