1 kg marha tarja, 4 cm-es kockákra vágva
sütő liszt
0,45 dl olaj
1 nagy vöröshagyma, karikázva
1 sárgarépa, vékonyra szeletelve
2 zeller, finomra vágva
0,1 dl cukor
0,05 dl angol mustárpor
0,15 dl paradicsompüré
1 nagy narancs héja, csíkokra vágva
1 csokor zöldfűszer (pld. petrezselyem, stb.)
6 dl Guinness sör
bors
só
A húst lisztbe forgatjuk, s egy serpenyőben 30 ml olajon világosbarnára pirítjuk, majd az edényből kivéve félre tesszük. A maradék olajat is a serpenyőbe öntjük, abban sárgára pirítjuk a hagymát, s kis késleltetéssel hozzáadjuk a répát és a zellert is. Mustárt, cukrot, paradicsompürét, narancscsíkokat adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a Guinness-szel, s beletesszük a fűszercsokrot. Felforraljuk, beletesszük a húst (szükség esetén annyi vizet töltünk hozzá, hogy a folyadék a húst éppen ellepje), majd fedő alatt - 2-2 és fél óra hosszan - puhára főzzük.
1. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük kb. 5 perc alatt, közben megszórjuk a fűszerekkel és folyamatosan keverjük. 2. Ha ez megvan rádobjuk a nagyobb kockákra vágott m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVadas Az apróra vágott hagymát dinszteld meg. A hús hártyáját szedd le, majd szeleteld fel, és tedd a hagymára. Fedő alatt picit süsd meg. Ízlés szerint sózd, borsozd, és tedd b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 2-szer megdarálom, a hagymával "kitisztítom a darálót. Összekeverem az ízesítőkkel. Hűtőben 1-2 órát vagy 1 napot pihentetem, érlelem. Sózni csak kóstolás után szabad, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA szalonnát vágd fel apró kockákra és pirítsd meg kevés zsíron. A hagymát kb. 0,5 cm-es kockára vágd és fonnyaszd meg a szalonnán. Ha kész, tedd rá a kockára vágott húst, szórd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű