menu

Családireceptkönyv.hu

Osso bucco


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 borjúlábszár
2 fej vöröshagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 fél zeller
4 paradicsom
1 nagy doboz aranyfácán paradicsompüré
2 marék tisztított szeletelt gomba
1 dl olívaolaj
friss fűszerek: rozmaring, kakukkfű
só, bors, babérlevél 1-2 db
fehér bor 1-2 dl
1 narancs
1 citrom

Elkészítés:


5 centi vastagságúra szeletelt lábszárakat vásároljunk.
A tisztított lábszárakat először forró serpenyőben az olívaolajon, mindkét oldalukon megpirítjuk.
Ez után tepsibe helyezzük őket.
A zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben, a forró olívaolajra dobjuk a hagymát, majd kis idő után a sárgarépát és a zellert is. Öt percig erős lángon fedő alatt pároljuk.
Ha már kicsit puhultak a zöldségek rádobjuk a gombát, a finomra vágott friss fűszereket, és a kockázott paradicsomot, valamint a paradicsompürét, végül a narancs és a citrom levét.
Jól összeforraljuk a zöldségragut, majd a húsokat befedjük vele. Végezetül felöntjük a fehérborral, majd letakarjuk a tepsit és sütőbe toljuk.
Lassan párolódjék, kb 160-180 fokon 2-3 óra hosszát.
Időközben nézzünk rá nehogy a leve elillanjon. Ha kevés a lé vízzel vagy borral pótoljuk.
Ha a hús a csonttól már láthatóan elválik akkor kész.
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a hús és csont együtt maradjanak, mert úgy mutat jól.
A zöldségragut tálalhatjuk turmixolva, de turmixolás nélkül is.

Trükkök, tippek, praktikák:


PALEO

Nem ez a kép való ide, de ez is ossobucco

A fenti recept tepsiben készülz

Osso bucco

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Timballo Antico
Timballo Antico

• A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A szalonnát és csirkemájat nagyobb kockára daraboljuk. A szalonnát egy megfelelő nagyságú serpenyőben megizzasztjuk, és a vörösha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Szabina
Szupergyors koreai marhahús
Szupergyors koreai marhahús

Egy tálban összekeverjük a szójaszószt, olívaolajat, barnacukrot, szezámolajat, chilipelyhet, és belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Egy forró serpenyőbe rakjuk a darált mar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vadas
Vadas

A húst sózzuk, majd kb. 2 evőkanál mustárral bekenjük, és forró olajon mindkét oldalát megsütjük pirosra. Utána ráöntjük a karikára vágott zöldségeket, a fűszereket (babér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
borjúhús  húsrészek  Mit készítsünk borjúhúsból
borjúhús húsrészek Mit készítsünk borjúhúsból

Az alábbi recepteket úgy állítottuk össze, hogy a borjúhús valamennyi húsrészéből bemutatjuk egy-egy étel elkészítését. https://www.origo.hu/itthon/20010125borjuhusbol.html A b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk