menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsiben sült töltött paradicsom és paprika


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Töltelékhez:
6 db paradicsom
6 db paprika
1/2 kg darált hús
15 dkg rizs
1 db nagy fej hagyma kockára vágva (lehet dinsztelni is)
1 db tojás (én nem teszek bele tojást)

Ízesítéshez:

őrölt bors
ételízesítő (házi a legjobb)
őrölt pirospaprika

Öntethez:
2 dl tejföl

Sütőedény kikenéséhez:
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


A rizst a szokásos módon megfőzzük.

A paprika csuma felőli részénél 1 cm karikát levágunk. A többi részt kicsumázzuk, kimagozzuk. A levágott részt apró kockára vágva tálba tesszük.
A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét karalábévájóval óvatosan kivájjuk és az apróra vágott paprikához tesszük.

A húst a rizzsel, a hagymával sóval, ételízesítővel, törött borssal, kevés őrölt pirospaprikával összevegyítjük, majd a paprikába és a paradicsomba töltjük a levágott "kalapot" rátesszük.

A sütőt közepes hőfokra állítva (villanysütő 150 fok) bekapcsoljuk.

A paradicsom kivájt belsejét az apróra vágott paprikadarabokat a tejföllel elkeverjük. A tepsibe tesszük az 1 evőkanál olajat, beletesszük a paprikákat és paradicsomoka, majd a tejfölös keveréket ráöntjük.
Fóliával vagy a sütő/edény tetejével lefedjük, betesszük sülni az előmelegített sütőbe. 10 perc múlva 200 fokra állítjuk a hőt.
20 perc múlva levesszük a fóliát vagy a sütőedény tetejét, megnézzük megpuhult-e a paprika és a paradicsom, amennyiben igen, lefedés nélkül visszatesszük, hogy a teteje megpiruljon. A sütőt kikapcsoljuk.

Főtt rizzsel, petrezselymes burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk.
Hidegen is nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok!

Tepsiben sült töltött paradicsom és paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött padlizsán
Töltött padlizsán

A padlizsánokat hosszában kettévágtam, kivájtam a közepét, kicsit megsóztam. Az olajon a hagymát megdinszteltem, majd fűszereztem és rátettem a darált húst, majd mikor összeforr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás-túrós galuska
Hagymás-túrós galuska

A túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojással, sóval, vízzel galuskatésztát készítünk. ( Kézi robotgép dagasztójával egyszerűbb ). A szalonnát megpirítjuk, a...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta ahogy én szeretem füstölt csülökkel
Töltött káposzta ahogy én szeretem füstölt csülökkel

fűszerezzük!Betöltjük a káposztát és káposzta ágyra a fazékba helyezzük!A káposzták közé helyezzük a maradék csülköt és a csülök főzőlevével felengedjük,pár szem babérlevelet dobun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Baconba tekert csirkemáj (Sóbors)
Baconba tekert csirkemáj (Sóbors)

A csirkemájat hártyázzuk le, távolítsuk el az ereket, és tisztítsuk meg az epétől. A tejet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, borsot és a majoránnát. A tiszta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk