Hozzávalók:
Töltelékhez:
6 db paradicsom
6 db paprika
1/2 kg darált hús
15 dkg rizs
1 db nagy fej hagyma kockára vágva (lehet dinsztelni is)
1 db tojás (én nem teszek bele tojást)
Ízesítéshez:
só
őrölt bors
ételízesítő (házi a legjobb)
őrölt pirospaprika
Öntethez:
2 dl tejföl
Sütőedény kikenéséhez:
1 evőkanál olaj
A rizst a szokásos módon megfőzzük.
A paprika csuma felőli részénél 1 cm karikát levágunk. A többi részt kicsumázzuk, kimagozzuk. A levágott részt apró kockára vágva tálba tesszük.
A paradicsom tetejét levágjuk, a belsejét karalábévájóval óvatosan kivájjuk és az apróra vágott paprikához tesszük.
A húst a rizzsel, a hagymával sóval, ételízesítővel, törött borssal, kevés őrölt pirospaprikával összevegyítjük, majd a paprikába és a paradicsomba töltjük a levágott "kalapot" rátesszük.
A sütőt közepes hőfokra állítva (villanysütő 150 fok) bekapcsoljuk.
A paradicsom kivájt belsejét az apróra vágott paprikadarabokat a tejföllel elkeverjük. A tepsibe tesszük az 1 evőkanál olajat, beletesszük a paprikákat és paradicsomoka, majd a tejfölös keveréket ráöntjük.
Fóliával vagy a sütő/edény tetejével lefedjük, betesszük sülni az előmelegített sütőbe. 10 perc múlva 200 fokra állítjuk a hőt.
20 perc múlva levesszük a fóliát vagy a sütőedény tetejét, megnézzük megpuhult-e a paprika és a paradicsom, amennyiben igen, lefedés nélkül visszatesszük, hogy a teteje megpiruljon. A sütőt kikapcsoljuk.
Főtt rizzsel, petrezselymes burgonyával vagy kenyérrel kínáljuk.
Hidegen is nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok!
A padlizsánokat hosszában kettévágtam, kivájtam a közepét, kicsit megsóztam. Az olajon a hagymát megdinszteltem, majd fűszereztem és rátettem a darált húst, majd mikor összeforr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojással, sóval, vízzel galuskatésztát készítünk. ( Kézi robotgép dagasztójával egyszerűbb ). A szalonnát megpirítjuk, a...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyűfűszerezzük!Betöltjük a káposztát és káposzta ágyra a fazékba helyezzük!A káposzták közé helyezzük a maradék csülköt és a csülök főzőlevével felengedjük,pár szem babérlevelet dobun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemájat hártyázzuk le, távolítsuk el az ereket, és tisztítsuk meg az epétől. A tejet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, borsot és a majoránnát. A tiszta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű