1 l víz
60 g cukor
8 g só
1 dl 10 % ecet
babérlevél
fekete bors, szemes, ízlés szerint
1-2 evőkanál olaj
A paprikát alaposan megmosom, kicsumázom ki, szeleteketvágok. Az elkészített lében kisebb adagokban főzöm ki, egyszerre annyit, hogy a lé ellepje. Pár percig forralom a szeletelt paprikát és szűrőkanállal kiszedve steril üvegekbe rakom. A legvégén a levét újra forralom és a paprikára öntöm. Rákanalazok még kevés olajat a tetejére és csipetnyi szalicilt rakok minden üvegbe az olaj tetejére. Száraz dunsztban, párnák közt pihen másnapig.
A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és néhány óráig állni hagyjuk, hogy a levét kieressze. Üvegekbe töltjük és mehet a kamra polcára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű