Hozzávalók:
50 dkg rozsliszt (GL-90)
1 csomag porélesztő
1 tk só
3,5 dl víz
A száraz anyagokat, a lisztet, a sót és a élesztőt egy keverő tálban összekeverem. Majd a vízzel jól összekeverem, és konyharuhával letakarva, 2 órára kelni hagyom.
Miután megkelt, 220°C fokos sütőben alul-felül sütéssel, olívaolajjal kikent és kilisztezett jénaiban 35 percig fedővel, 5 perc fedő nélkül sütöm.
1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük. 2. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAlapanyagokat összegyurjuk, ha kell sütőliszttel formazzuk ha nedvesnek érezzük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKenyérsütőgép dagasztotta, kelesztette. Formában sütve. 10 percig 200 fokon sült, utána 180 fokon még 40 percet. 30 perc múlva kivettem a formából és anélkül sült tovább.”
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy is lehet.... Ha nincs kovász, akkor az előtésztához 8 gramm élesztőt teszek! - Reggel 9-kor gondoltam egyet és kivettem a hűtőben csücsülő kovászomból egy jókora kanálnyit....
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: Könnyű