250 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g zabpehely lisztté őrölve
55 g búzasikér
só
egy marék tökmag
40 g lenmag
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
kb 260 g meleg víz (annyi, hogy összeálljon a tészta)
25-35 g friss élesztő (nem mértem, de kicsit több mint a fele volt ? )
Előző nap este elkészíteni a kovászt, másnap hozzá a többi, mehet a dagasztás. Akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gombóccá válik (ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 160ºC-ra. Bélelj ki egy 20x10cm-es kenyérformát sütőpapírral, hogy az oldalára kelj. 3. Helyezze az egész mandulát a turmixgép kancsójába, és őrölje 15 máso...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz apróra vágott vöröshagymát a kókuszolajon megpirítjuk. A magvakat ledaráljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.%1 A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverek egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A liszthez hozzá adom a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű