- 1 kg darált hús
- 2 zacskó gyorsrizs, félig főzve (2*125 g)
- 3 kis tojás
- 1/3 lapátka bors
- 2 pici fej hagyma megdinsztelve
- 2 lapát só
- petrezselyem
- majoranna
Mártáshoz:
- olaj
- 4 kanál liszt
- 5 üveg paradizsompüré
- cukor
- só
- 1 kis fej hagyma
- víz
1. A nedves kendővel letisztogatott gombák tönkjét kitörjük és finomra aprítjuk. A megmosott és kicsumázott kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk. A megtisztított és felkockázo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy torta formát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy kétoldalt kilógjon a szalonna. Három szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, két felvert tojásba és reszelt sajtba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzerezzük be hentesünknél a körmöket, és rögtön kérjük meg, hogy darabolja el mindegyiket öt részre. Készítsük elő a pörköltalapot: a vöröshagymát vágjuk gorombára, a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A savanyú káposztát kevés olajon megpároljuk, a darált húst szintúgy, majd ez utóbbit pirospaprikával bőven megszórjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk. 3. Puhára főzzük a rizst....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz