menu

Családireceptkönyv.hu

Light paleo szilvás papucs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 55 g Szafi Fitt -CH szénhidrát-csökkentő lisztkeverék (durum-vagy teljeskiőrlésű lisztekkel helyettesíthető)
• 50 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék
• csipet só
• 3 g sütőpor
• 15 g eritrit
• 50 g kókuszkrém
• 40 g víz
• 2 tojás
• 2 tojásfehérje
• 100 g cukormentes kemény szilvalekvár (tölteléknek)

Elkészítés:



A száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket.
5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni.
Ezután kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 6*6 cm-es lapokat vágunk belőle.
Mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt rakunk és egymásra hajtjuk a sarkait.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és tojássárgájával megkenjük a tetejét.

Sütés: Előmelegített sütőben 200 fokon (alsó-felső) 15 perc, majd 180 fokon további 25 perc.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
287. Bagett-sajtos
287. Bagett-sajtos

Liszt, élesztő, cukor, tej összekeverni, fakanállal. / kicsit össze gyúrni/. A vajat kockára vágni sózni. Finoman beledolgozni a tésztába. 30 perc kelesztés. Átgyúrni,ellapítan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Túrós batyu
Túrós batyu

Egy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Zsúr kenyér
Zsúr kenyér

A hozzávalókból rugalmas, hólyagos tésztát dagasztok. Kelesztőtálban duplájára kelesztem. Enyhén lisztezett felületre borítom, majd veknit formázok belőle. Sütőzacskóba, vagy süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
349. Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
349. Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk