hozzávalók / 4 adag
A bundához
6 evőkanál finomliszt
3 csapott ek étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj
1 db tojás
1 db csirkemell filé
1 csipet só
2 evőkanál víz (pici)
1.5 kk sütőpor
A mázhoz
100 g ketchup
chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
2 teáskanál méz (ízlés szerint)
3 ek szezámmag
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
elkészítés
A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
Elkészítjük a mázat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
1. A cukkiniket megmossuk, majd miután végeiket lecsaptuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Ha vastag a cukkini héja, csak akkor kell meghámozni. 2. A tojásokat felverjük, megsóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászokat megszurkáljuk, egy közepes, tapadásmentes serpenyőbe tesszük az olajjal, és közepes lángon megsütjük. Közben megpucoljuk és felszeleteljük a hagymát és a fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát feldaraboljuk, majd forró olajon félig megdinszteljük. Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a kockára vágott húst. Fehéredésig sütjük, majd vízzel felengedve puhára...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a vajjal kikent piteformát. A tejfölt, a tejet, a tojást és a sót kikeverjük és az egészet beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű