Töltött karalábé! 50-dk- darált hús,15-dk-rizs, só, ízlés szerint, 1-kávés kanál piros paprika, 1- kávés kanál, bors, mokkás kanál vegeta, kis fej hagyma, 1-deci olaj, 1-tojás, 10-12-db- nagyobb karalábé levél, 4-db-karalábé, 2-db-tejföl, 1- kanál finom liszt, a habaráshoz!
A karalábé leveleket forró vízben kiabárolom, majd hideg vízzel lemosom, és enyhe sós vízben áztatom fel használásig! A húst egy tálba rakom, hozzá adom a fűszereket, az olajat, a tojást, az apróra kockázott hagymát, sót, és az egészet összekeverem, majd a karalábé leveleket betöltöm úgy, ahogyan a képen látható, és tepsibe helyezem, de,, nem egymástetejére, hanem egymás mellé,a meghámozott karalábékat kockára vágom, és közzé rakom a töltelékek közzé, felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem el lepje, és előmelegített sütőbe rakom, 45 percre! A tejfölből és a lisztből habarást készítek, csomómentesen, kikeverem, sóval ízesítem, esetleg kis vegetát is, adok hozzá 5-evő kanál vizet, azzal is elkeverem, a sütőből kiveszem a tepsit, és a habarást elosztom a karalábék között és a töltelékekre is rakok, majd vissza helyezem a sütőbe, és 5-percig még hagyom együtt főjön! És elkészült!! 50-perc alatt, tálalásra kész!
A karalábé leveleket azért célszerű laposabbra készíteni, mert így, jobban át tud főni a benne lévő töltelék! Lehetőleg nagyobb tepsit válasszunk, és fóliával takarjuk le, és 30-perc után, vegyük le a fóliát, és úgy főzzük tovább
A megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEl lehet készíteni sok kis, egyszemélyes formában is, kicsit macerásabb ugyan, de jól néz ki. Ha ezt a módszert választom, fogok például egy muffinsütő formát és mindegyik kis gödr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát. A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított húst és a szalonnát kockára vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük az apróra vágott hagymát és együtt világosra pirítjuk. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes