menu

Családireceptkönyv.hu

Torma levélben töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 30-40-perc
Adag: 8-10/ fő részér
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tormalevélben készült töltött káposzta! 1-klg-s darált dagadó, 10-dk-f-szalonna, 40-dk finom fajta rizs 1-fej vörös hagyma, kk-piros paprika, kk-bors, 1- mokkás k- vegeta, só, szükség szerint,, egy deci ivólé paradicsom, ( esetleg sűrített paradicsom csapott evő kanálnyi ) két és fél deci étolaj, vagy 3-kanál zsír, ivólé-paradicsom, ( v- sűrített, ) 10%-kos ecet, 4-evő kanállal, 50-60- db- torma levél!

Elkészítés:


A torma leveleket meg tisztítom, lemosom, szárától megszabadítom, és forró vízben kiabárolom, majd jól kimosom, ugyan is, keserű íze van de,, ha jól kikezelem, akkor ez megszűnik, ez után tiszta sós hideg vízben áztatom addig, amíg a tölteléket elkészítem hozzá! Következő lépés, a húst egy tálba rakom, a f-szalonnát apró kockára vágom és hozzá adom, az olajat is, v- a zsírt, de azt felolvasztva, és jól össze forgatom, erre azért van szükség, hogy a hús fel lazítsam, és nem lesz kemény a töltelék, megmosom a rizst, azt is hozzá adom, a fűszereket, ivólét, és a fel kockázott hagymát, sót, és jól össze forgatom kézzel az egészet, meg kóstolom, hogy esetleg nem -e sótlan, és utána ízesítem, ha szükséges! És ez után elkezdem a töltelékeket betölteni, a tormát kiveszem a vízből, egy levelet a tenyeremre helyezek,kb-egy evő kanálnyi tölteléket a levélre helyezem, és gondos ügyes mozdulatokkal feltekerem, és a két végét be nyomkodom az ujjam segítségével, és így folytatom tovább, kb- 52-56-töltelék lesz összesen! Kis torma levelet az edény aljára rakok, és bele sorakoztatom a töltelékeket, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, fel rakom főnöni először nagy lángra, és ha fel forrt, akkor közepesen lángnál fedő alatt, főzöm először 40- percig, ez után hozzá adom az ecetet, és a paradicsomot, majd tovább főzöm még, 10-percig és kész! ( Vigyázat a főző edénnyel, fém színű, vagy öntött edény célszerű hozzá, abban nem kozmál le!! )

Trükkök, tippek, praktikák:


Amikor nagyon sietnem kell a főzéssel, akkor mindig a forró vízzel gyorsítom, pl - a torma levet rendbe rakom közben forralom hozzá a vizet, az abároláshoz, és majd amikor felrakom főni, a káposztát, akkorra is tartogatok forrásban lévő vizet, azzal felöntöm, és ezzel időt nyerek a megfőzésében és készítésével! 80-perc alatt, asztalra kész!!

Torma levélben töltött káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos  húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bakonyi borda vagy hentes szelet
Bakonyi borda vagy hentes szelet

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk és sima lisztben megforgatjuk. Ezután nagy lábosba olajat teszünk és benne a hússzeleteket elősütjük, tányérra kiszedjük. A visszamaradt olajba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kínai mézes sertésborda
Kínai mézes sertésborda

1. Tegyük a bordát egy mély, nagy lábos aljára. Keressük meg a lábos fedelét is, mert szükség lesz rá. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 cm-vel ell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Boszporusz csirkemáj
Boszporusz csirkemáj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk