menu

Családireceptkönyv.hu

Főtt tojásból egérke


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 db tojás , 4 dkg vaj , 1 evőkanál mustár, a díszítéshez: 1 kis fej saláta , 6 piros retek , 1 kis sárgarépa , 5 szemes bors összetörve

Elkészítés:


1. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, majd kettévágjuk.

2. Kivesszük a sárgájukat, és azt átpasszírozzuk.

3. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk.

4. A retket, a répát megtisztítjuk, megmossuk, a retket vékony karikákra, a répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk.

5. Habosra keverjük a vajat a mustárral, megsózzuk, és belekeverjük a tojás sárgákat.

6. Jól összedolgozzuk, és a krémet visszatöltjük a tojásba.

7. A salátát tetszőlegesen daraboljuk, és elrendezzük egy tálon.

8. Rátesszük a főtt töltött tojásokat a krémmel lefele.

9. A retekkarikákból füleket, a répacsíkokból bajuszt készítünk.

10. A retek kis gyökérrésze lesz a farkinca, az összetört borsból lesz az egér szeme és orra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet úgy is készíteni, hogy a farka és a bajusza petrezselyem, a szeme és orra piros arany, a füle apró kolbász félbevágva. Nálam a bajusz lemaradt, és mivel ezt inkább gyerekeknek készítjük tényleg érdemes a borsot valamire lecserélni.

Főtt tojásból egérke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és lereszeljük sajtreszelőn. Megsózzuk, megborsozzuk, és apróra vágott hagymát teszünk bele. Habosra keverjük a vajat, a tejfölt...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Csirkesaláta 2.- fogyisan
Csirkesaláta 2.- fogyisan

A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a hűtőben hagyjuk. Ezt előző este is megtehetjük, annál jobb. Közben a mirelit zöldségeket megpároljuk, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Majonézes észt burgonyasaláta
Majonézes észt burgonyasaláta

1. A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, és a főtt tojással együtt kockára vágjuk. 2. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát és az apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Sajtos gombakrém
Sajtos gombakrém

A gombát megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Robotgéppel felaprítjuk a petrezselyemmel együtt. Egy tálban elkeverjük a sajtkrémet a vajjal, majd hozzáadjuk a gombát is. F...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk