1,0 kg finomliszt (Bl 55), 30 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 ek só, 500ml víz
feltét: 25 dkg főtt húsos császárszalonna, 2 db közepes lilahagyma, 30 dkg sajt (trappista vagy pannónia, ízlés szerint), 450 ml tejföl
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe.
3. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350 ml) hozzáadásával, géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc), vagy kézzel bedagasztjuk.
4. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
5. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
6. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), majd felfűtött kemencében 5 percig elősütjük.
7. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk.
8. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.
Első lépésben melegítsd elő a sütőt a lehető legmagasabb fokozatra. Mérj ki 420 g pizzatésztát. (ez a mennyiség pontosan 250 g lisztből készül.- recept: pizzatészta (Bmintbalázs)...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelmelegített tejben felfuttatjuk az élesztőt az 15/20 perc. Majd hozzávalókat összegyúrjuk, hajdúk kelni a tésztát 45-60 percig. Majd ketté választjuk a tésztát. kigyújtjuk és...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1. A 2,5 dkg élesztőt beletesszük a 7 dl langyos tejbe, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot, egy kicsit összekeverjük kézzel, és hagyjuk szaporodni (kb. 15 p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: Könnyű