4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 ek mustár, 1 ek őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, köménymag, 1 gerezd fokhagyma
1. A juhtúrót áttörjük, a vajjal simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a mustárt, az összezúzott fokhagymagerezdeket, őrölt pirospaprikával, sóval, borssal és köménymaggal fűszerezzük.
3. Néhány evőkanálnyi sörrel jól kikeverjük.
4. A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a magokat és az ereket kivágjuk, vízzel kiöblítjük és lecsöpögtetjük.
5. A körözöttet jó szorosan a paprikákba nyomkodjuk és legalább fél napra, behűtjük.
6. Tálaláskor a töltött paprikákat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk minden szeletre egy-egy ringlit helyezve, salátalevelekkel bélelt tálra tesszük.
1. A körmöt feltesszük forrni. 2. Forrás után lehabozzuk, beletesszük a fűszereket. 6 óráig főzzük. 3. A körmöt kicsontozva tesszük a tányérba, a levet pedig leszűrve öntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtot alufóliában forró vízben 20 percig főzzük, majd 30x30 cm-re kinyújtjuk. 2. Kibéleljük vékony sonkaszeletekkel, majd rákenjük a krémet. 3. A vajat összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, kettévágom. 2. A sárgáját kiveszem és összegyúrom a többi hozzávalóval. 3. A masszát habzsákkal visszatöltöm a fél tojásokba. 4. Tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKaszinótojás: A tojásokat keményre főzzük, és hideg vízben hűlni hagyjuk. A tojásokat megpucoljuk, kettévágjuk, és kiemeljük a sárgáját. Egy tálba téve villával összetörjük, hozzáa...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Nehéz