uborka, 2 cs száras kapor, literenként 1 ek só, 1 szelet kenyér
1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük.
2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban lerakjuk, tetejére újabb cs kaprot teszünk.
3. Az üveg nagyságának megfelelő mennyiségű vizet – literenként 1 ek sóval – felforralunk, és forrón az uborkára öntjük.
4. Egy sz kenyeret teszünk még rá, kistányérral lefedjük, és a napra állítjuk.
5. Ha az uborkák már sárgásak, áttetszők, kivesszük az üvegből, leöblítjük őket, és saját levüket rászűrve üvegtálban hideg helyre állítjuk.
1,Tegyél a flakon aljára 1 csomag kaport és tedd rá a zöldségeket 2, Öntsd fel hideg vízzel és literenként 1 evőkanál sót 3,A megtömött palackokat tedd hűvös sötét helyre fektetv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot alaposan megmossuk, végeit levágjuk (fel is darabolhatjuk). Sós vízben megfőzzük a babot, majd szűrőlapáttal befőttes üvegbe szedjük. A visszamaradt sós vizet enyhén ecet...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük 1 napig állni hagyjuk és üvegekbe tesszük, lazán! (Nyanyus receptje)
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz