1 kg sárgarépát, 50 dkg petrezselyemgyökér, 25 dkg zeller, 25 dkg pasztinák, 25 dkg karalábé, 25 dkg kelkáposzta, 50 dkg paradicsom, 50 dkg édes káposzta, 50 dkg karfiol, 25 dkg hagyma, 25 dkg zöldpaprika, 0,5 marék zellerlevél, 0,5 marék petrezselyem, 1 kg só
1. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, pasztinákot, karalábét, kelkáposztát, paradicsomot, édes káposztát, karfiolt, hagymát, zöldpaprikát, zeller zöldet és petrezselymet húsdarálón - nyersen - megdarálunk. (A zöldségeket tisztítva mérjük le.)
2. A zöldségpépet elkeverjük 1 kg sóval, üvegekbe rakjuk, szorosan lenyomkodjuk, lekötjük és száraz helyen tartjuk.
3. Használatkor az ételt óvatosan sózzuk.
Mindent megtísztítok és ropogós-kopogósra szárítok aszalóban illetve 50 fokos, kicsit nyitott sütőben, vagy tüllel letakarva a napon. Aprítóval mindent leaprítok, összekeverem, üv...
Elkészítési idő: 3 óra + Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összekeverünk és hagyjuk összeérni legalább egy órát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször kikeverjük a salátalavet,majd beletesszük a többi hozzávalót.15 percet hagyjuk érni,majd fogyaszthatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A keleti konyha íz világa, amit bátran használhatunk különféle húsokhoz, zöldségekhez, de akár köretekhez. 2. A húsokhoz a sütés előtt használjuk, mint egy pácot, a zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz