1 kg liszt, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 ek só, csipetnyi cukor, 3 ek olivaolaj
töltelék: 30 dkg sajt (trappista, ementáli, mozzarella), 50 dkg sonka, 1 tojás, de még bele lehet rakni mást is: fokhagymás tejfölt és lilahagymát, de virsli is jó, víz
1. Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot!
2. Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát kell kapni, letakarni konyharuhával és egy órát pihentetni!
3. Ha megkelt a tészta, szilva nagyságú gombócokat kell formázni és sodrófával kinyújtani kb. fél cm-es lapokra.
4. A tölteléket amit már összekockáztunk, daraboltunk, kutyultunk rárakjuk a kinyújtott tésztalapokra és félbe hajtjuk, az elkészült batyukat kisütjük forró olajban! Olyan gyorsan kisül, hogy csak na!
az élesztőt felfuttatom, majd összegyúrom a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat eldolgozzuk, majd sütőpapíron kör alakúra formázzuk. 10 percig sütjük, majd rátesszük a kívánt feltéteket és még 8 percig sütjük 180C°-on.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elegyengetjük benne. A sűrített paradicsomot fél dl vízzel összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű