1 db tojássárgája, csipet őrölt gyömbér, 10 dkg forrázott mazsola, 10 dkg aszalt vagy kandírozott gyümölcs, 5 kg mandula, 2,5 cl rum, 2 dkg élesztő, 30 dkg liszt, 6 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1,25 dl tej, 1 db vanília rúd, csipet só, 1 db citrom reszelt héja, 1 db narancs reszelt héja
díszítéshez: olvasztott vaj, porcukor
1. Az élesztőből, a tej feléből, és egy kevés lisztből híg kovászt készítünk és kb. 2 órán át meleg helyen érleljük.
2. Ezután a mazsola, a gyümölcsök és a mandula kivételével minden anyagot összedagasztunk.
3. Húsz perc pihentetés után a mandulát és a gyümölcsöket is belegyúrjuk, majd újabb húsz percet pihentetjük.
4. Ezután megformázzuk, és fél órát kelesztjük.
5. 195 C-fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
6. Még forrón megkenjük olvasztott vajjal és vaníliás porcukorba forgatjuk.
a langyos tejbe 2 csapott evőkanál lisztet tettem pici cukrot és az élesztőt összekevertem és félre tettem a lisztbe elmorzsoltam a margarint hozzáadtam a cukrot tejfölt tojást ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!). Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit. A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keve...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és a sót tálba tesszük és elkeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, amibe beletesszük a tejjel és az 1 tojással+1 tojássárgájával előzőleg elkevert (nem kell felve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű