½ tk koriandermag, 1 tk római kömény, 1 tk fehér bors (egész), 2 tk fűszerpaprika (édes), 2 tk kurkuma, 1 tk őrölt gyömbér, 2 tk fokhagyma granulátum, 1-1 tk rozmaring, kakukkfű, tárkony, majoranna, ½ tk cayennebors
1. A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm (lehet, kávédarálóban is megőrölni).
2. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem, és egy légmentesen záródó dobozba, vagy üvegbe teszem.
3. Két-három hónapig használható.
1. A hozzávalókat, célszerű bioboltban beszerezni.
2. Grillcsirkéhez, csirkesülthöz használjuk.
3. Ez a fűszerkeverék, használható pácnak is. Egy púpos evőkanálnyi fűszerkeveréket, egy deci olívaolajjal, és egy citrom levével elkeverem.
4. A húsra dörzsölve, minimum egy óráig hagyom a húst pácolódni.
A koriandert és fekete borsot kávédarálóval enyhén szemcsésre őröljük, majd a többi hozzávalóval összekeverjük és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPác: A vizbe beletesszük a hozzávalókat, felfőzzük egy kicsit. Miután kihűlt, beletesszük a pulykát és 1 napig áztatjuk. Fűszervaj; A puha vajhoz hozzákeverjük a durvára vágot...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA vajat kikeverjük a sóval, beletesszük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. Mikor megkelt a tészta (medvehagymás Lala kifli), lisztez...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes