20 dkg vaj vagymargarin
1/2 csokor felaprított medvehagyma
1 e.k. só
A vajat kikeverjük a sóval, beletesszük a felaprított medvehagymát is. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen.
Mikor megkelt a tészta (medvehagymás Lala kifli), lisztezett felületre borítjuk, négy egyforma darabora vágjuk. Majd ezeket is felezzük. Egy tésztát vékony kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a sós margarinnal.
Beborítjuk egy másik kinyújtott lappal és 16 cikkre vágjuk gyesével feltekerjük őket, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Hagyjuk ismét kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőben 9 perc alatt készre sütjük.
A fűszereket összekeverem és felhasználásig jól záródó fűszertartóba teszem.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük és beletesszük a húst. A húst legalább egy éjszakán át pácoljuk. A hús a pácban a hűtőszekrényben akár több napot is kibír,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 3 liter vízbe beletesszük az 1 fej karikára vágott vöröshagymát, a szintén karikára vágott vegyes zöldséget és a babérlevelet. 1 órát főzzük. Mikor kihűlt, akkor adjuk hozzá az e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű