12 vékony sonkaszelet, 8 db főtt tojás, 10-15 dkg sonka, 2-3 szál répa, 3 db csemege uborka, 1 fej lila hagyma, petrezselyemzöld, ételízesítő, só, bors ízlés szerint, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 cs zselatin fix
1. A tojást és a répát megfőzzük, a sonkával az uborkával és a hagymával együtt felkockázzuk.
2. A tejfölt, majonézt összekeverjük, ízesítjük és belekeverjük a zselatin fixet, majd összeforgatjuk a kockázott hozzávalókkal.
3. Egy 31 cm - es őzgerincet, enyhén kiolajozunk, kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy félig fedjék egymást.
4. Belekanalazzuk a masszát és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
5. Másnapra kiválóan szeletelhető lesz.
A szeletelt, olajjal kevert fűszerekbe forgatott húst serpenyőben pirítsuk meg, majd fedő alatt közepes lángon pároljuk 5-8 percig. Mielőtt megtöltenénk, a tortilla lapok mindké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól kikeverjük, kihabosítjuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük.(forrástól számított 10 perc alatt) A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgáj...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű◾️A tojásokat keményre főzzük (fontos, hogy nagyon sós vízben főzzük, mert így tudjuk szépen leszedni a héját). ◾️Miután kihűltek megpucoljuk és hosszában kettévágjuk. ◾️A sárg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű